Táltosság…

Feltettem a kérést az Emlékezet felé, hogy miképpen függ össze Ádám, Lilith és Éva misztériuma a táltossággal.  Amennyi gyógyító él a Kárpát medencében, ebből tisztán látszódik, hogy itt is fennmaradt a táltos vér, bármennyire is hátra húzódott. Csupán meg kellene tisztogatni a múlt árnyaitól, és megtanulni tisztán élni vele.

U.Évától kaptam a következő írást:

“Az én érzéseim szerint az avatárá és a táltos ugyanaz a személy, más más világvallásban. A mai életben egyre többet találkozunk az avatárá megnevezéssel.

Széles körben elfogadott, hogy a táltosok a pogány hitünk része volt. Táltosokat ma is találunk Erdély területén.

A táltosokat a Habsburg korszakban kezdték üldözni. Akkoriban a táltosokat megvádolták, hogy boszorkányok.

Egy 1725.évi debreceni  híres táltostasszonyt megvádoltak, hogy boszorkány. A bíró felszólította, hogy magyarázza el, mi a táltos dolga az életben. A táltos azt válaszolta: A táltos gyógyít és ” a táltos Magyarországért küzd a Mennyországban.”

Csak a táltos tudja a lovát úgy meglovagolni, hogy “repüljön mint a gondolat”(révüljön).  A táltos ló szárnya a révülést, a Földtől való elszakadást jelképezi.

A lovakról a szellemtudomány azt tanítja, hogy felülről kapott, kegyelemből hozott asztrális képességek szimbóluma.

A ló jelképezi az emberen belül azokat a veleszületett képességeket, amelyekkel a magasabb világokba beleláthat, de ezek olyan képességek, amiket nem tudatos munkával hozott elő magából, hanem egyfajta veleszületett asztrális képesség.

Az ősmagyarokra is jellemző, hogy volt egy ösztönös, asztrális kapcsolatuk a magasabb világokkal, de ez nem tudatosan felépített kapcsolat volt.

A táltos a magyar népi hitvilág természetfeletti erejű személye, a magyar ősvallás főpapja, (főpapnője).

Sorsát az Isten eleve elrendelte, valamilyen célja van az életben, ez általában vagy a világ, vagy a nemzet megmentése, fizikai vagy lelki értelemben.

Táltos lehetett férfi vagy nő is, a táltosság nem tanulható, s nem tanítható. Elhívás alapján történik.

Egyes legendák Jézus Krisztust az égi táltos néven emlegetik.

Az Árpád-házi királyok táltos-mágus királyok voltak.

Mátyás királynak a táltos lovát “Holdas”-nak nevezték.

…………

Avatárá

Avatárá=(alászállás) szankszrit szó

A hinduizmusban az avatárá egy isten alászállása, testet öltése a Földön.

Az isten alászállása és halandó lényben való megtestesülése a földön a világ megmentése, a törvények helyreállítása vagy híveinek megoltalmazása céljából. Eközben a megtestesülés részben megőrzi isteni természetét, részben földi természete lesz.  Kétféle avatar létezik, elsődleges és másodlagos avatar, attól függően, hogy isten maga “száll alá” vagy csak felruházza azt a saját isteni képességeivel.

Visnu 10 legfőbb avatárja, megtestesülése:

1. Matszja=félig ember, félig hal, a hinduizmus mítikus alakja, Visnu isten első megtestesülése, avatárája. Ő az, aki megmenti a világot elárasztó özönvíztől.

2.Kúrma

3.Varáha

4.Naraszimha

5.Vámana

6.Parasuráma

7.Ráma

8.Krisna

9.Buddha

10.Kalki, a fehér ló, aki a kálijuga(a jelenlegi időperiódus)végén jelenik meg, hogy elpusztítsa a gonosszá vált emberiséget.

28 másodlagos avatárá ismert-főleg aszkéta és jógamester alakjában.

————-

Szivárvány-gyermekek

“-Ők a mi isteni voltunk megtestesítői….

-Kicsi avatárok ők, az istenek földi testet öltött alakjai, és az a dolguk, hogy segítsenek. Azért születtek, hogy adhassanak.”

(isten felruházta őket saját isteni képességeivel- másodlagos avatárok)          www.noiportal.hu/main/npnews-3135.html ”

 

Táltosság…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Az én ismereteim szerint a Táltos a szellemvilággal van kapcsolatban és az nem az asztrálsíkkal ( 4D, érzelem, melytől még mindig nem tudtunk megtisztulni) . aki onnan veszi az információt az nem tiszta energiával gyógyít.

    1. Én úgy tapasztalom, hogy a Táltos minden világgal kapcsolatban van. A pokolba is lemegy, ha valakiért meg kell tennie. A szellemvilág pedig számára éppoly élő valóság, mint a fizikai érzékelés világa. Ha nem lenne kapcsolatban az asztrál világgal, akkor nem tudna segíteni, hiszen nem értené annak működési rendjét.Uralni mindezt félelem nélkül, megtanulni átmenni rajta úgy, hogy nem bukik el, hát ez mindenkinek kihívás. Hogy közben táltossá válik, vagy bukott lélekké? Azt gondolom a közel múltban is láttunk erre példákat. /Évi

  2. Egy ‘jó’ lóban a mai napig ott van a képesség. Összeköttetést nyerhetsz általa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.