Inanna és a szvasztika

Ibolya bejegyzését is áttenném ide. Ebben  szvasztika jel az érdekes. A könyvben aminek az első részét már átadtam van egy fém, amit NoLa elhoz az alvilágból. Ha ezek a fémek össze vannak forgatva, akkor nem egy szögletes szvasztikát adnak ki, hanem egy lágyabb formát, de ugyanez. Én ezt a formát látásaimban a templomok kupolájába láttam beépítve. Többek között MÁlta föld alatti barlangjaiban lévő kupolákban is. Azt is tudom róla, hogy örvényt nyit. És ez sem Inanna saját eszköze. Ezenkívül Éva (Éa) másik neve Gerle. /Évi

“A szvasztika jel – ismertebb nevén “horogkereszt” – India,Kína és Európa őstörténeti leletein fordul elő elsőként. A.H.Sayce szerint ez a jel ősi európai eredetű,de helyesen inkább ősi Hittita vagyis Kis-Ázsia a hazája. Torma Zsófia szerint ez az ősi szimbólum látható Istar mellett-felett lebegő madárábrázolásban. A madárra való hasonlítása helytálló annak ismeretében hogy Trójában,Cipruson ,Athénban feltárt leleteken található szvasztikában repülő madarakat ábrázoltak ősi készítőik, és ez a jel Babilonban és Asszíriában ismert volt, csak madár formájában. Így a jel elsőként Istarral köthető össze.Jelentése Torma Zsófia szerint – mivel Istar arca előtt lebeg – szellemi szikra,Isten tüze ,Isteni szikra lehet.

Egyiptomban a Vénusz úgy szerepel mint a hajnal és/ vagy a naplemente égi madara. Istar = Vénusz
Babilonban a galamb volt Istar jelképe.Jelenleg a kereszténységben a szentháromság jele,jelképe.A pecséthengereken szereplő “horogkereszt” Istárt jelképezi.
Galamb vitt Noénak zöld ágat.
Korunk szerelmi jelképe a gerlepár.
Galamb a béke jele.
Ebből következtethetünk arra,hogy a galamb csak pozitív dolgokat jelképez és ebből adódóan Istar is olyan személy volt aki jó tulajdonságokkal rendelkezett ,jót cselekedett és jót adott a világnak.
Torma Zsófia írása alapján.”

Inanna és a szvasztika” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Gyerekkorunkban szerintem mindanyiunkra rászóltak, hogy nem jó irányba keverjük a rántást. 🙂 Ez a szvasztika. A mérget balra kell keverni, az ételt pedig jobbra. Ez a szimbólum a forgást jelképezi, azért szokták párban ábrázolni, ahol ellentétes irányban forog a két szimbólum. Én idáig nem tudtam rájönni, hogy melyik forog jobbra és melyik balra, mert úgy is lehet nézni, hogy négy bot, ami szalagokat húz maga után, és úgy is, hogy négy kapa, ami vet, vagy lebont. A érzéseim szerint a szalagos verziót érzem igaznak, vagyis az az építő áramlás a számunkra, amit úgy tudunk elképzelni, hogy négy botocska a végén szalagokkal, és az óramutató járásával megegyező irányba forognak a botocskák. (Próbáltam képet beilleszteni, de nem sikerült.) Úgy gondolom, hogy minden energia: áramlás, olyan mint egy örvény, ami forog, és önmagába tér vissza. Egy almára hasonlít a legjobban. A jó tudás fája, és a rossz tudás fája: a jobbra forgó almák és a balra forgó almák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =