72 még többször

Ibolya hozzászólását beteszem ide, hogy jobban szem előtt legyen.

Azt hiszem lassan el fogom mondani miért gyűjtöm a 72-t.

Köszönjük. /Évi

 

“A pulzusszám 1 perc alatt 72 /normális esetben/
A Föld 4 perc alatt fordul 1fokot,ez idő alatt az emberi lélegzet száma 72 /persze nem futás közben 🙂 /
Világidőben 1 Isteni nap 72 emberi év.
A Szűzanya földi éveinek száma.
Magyarországon 72 vármegye volt /múlt század/
A banki betét megduplázásához szükséges időt a 72-es számmal számolják ki /bővebben a neten/
Harshad- szám vagy Niven-szám, vagyis osztható a számjegyeinek összegével.
Nagy szoláris szám.
Stonehenge szent száma.
Osirist Széthnek 72 társa kötözte meg.
A Föld népeinek száma.

A precessziónak, eltolásnak nevezett csillagászati jelenség a Föld tengelyének igen lassú, imbolygó mozgásából ered, és a földi megfigyelő számára az állatövi jegyeknek a napfelkelte helyhez viszonyított lassú, ciklikus elmozdulásaként jelentkezik. Ez az előrehaladó elcsúszás 72 évenként egy fokot tesz ki, ami azt jelenti, hogy minden csillagjegy átlagosan 2160 évenként ad „házat” a Napnak. A csillagjegyek egy teljes kört 25.920 év alatt írnak le.

Az USA 1 dolláros címkéjén látható piramis összesen 72 téglából áll.
a 72-es szám a maya naptár fontos száma, ahogy az isteni kormányzati rend egyik fontos száma is. Ugyanakkor Ozirisz történetében is jelentősége van. A legenda szerint Oziriszt ugyanis gonosz testvérének, Szet-nek hetvenkét társa kötözte meg, helyezte egy mágikus ládába, s dobták a Nílus fenekére.”
forrás :net”

72 még többször” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A kabbala hermetikus rendszerében a 72 kardinális szám. Ez az Istennév összesített számértéke a négy világban (10; +15; +21; +26). Ezek összessége adja ki a 72-őt. E szent névből kibontható 9 hierarchia, melyet egyenként 8 lehelet képvisel (9×8=72). Ez a 72 Lehelet, pedig fedi az állatövi jegyeket (360:72=5). Így egy lehelet 5°-ot őriz a zodiákusban.

    1. Pontosan nem tudom még megfogalmazni. Annyit már megértettem, hogy 72 karmikus minta kevergeti a sorsunkat. Ezek a napfonat csakrába vannak befűződve, és testünk minden szervéhez eljuttatják az információkat. Az az ember, akinél megtalálható mind a 72 karmikus szál egy sorban, Ő egy olyan létező aki képes saját sorsán belül mind a 72 mintát megfordítani pozitív kimenetűvé. Ezek a szálak elágaznak egészen a világunk keletkezésének pillanatáig, és Ő emlékszik, vagy folyamatosan nyílik az emlékezete. Mondhatom azt, hogy keresem Őket, hogy össze tudjanak kapcsolódni, és egymást segítve Alkotni. Ők képesek elérni az EGY EMBERT, aki önmagában teljes.Tudatos sejtjei. Azt hiszem talán ennyit mondanék el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.