2016.08.30.

A mai napra pont került pár kapcsolat végére. Soha ne bánjuk. Aki nem tudta elfogadni a bennünk lévő rossz érzést, nem tudott meglátni minket is a helyzetekben, őt engedjük el. A barátság, a párkapcsolat, a munkakapcsolat attól ÉLŐ, hogy látjuk egymást, halljuk egymás szavát.

Minden más leválik, amelyek hibás vagy kényszeres döntéseink eredményei. Fáj, természetesen fáj, mert az ember szeret birtokolni, nehezen válik a megszokottól. Legyen az munka, otthon, kapcsolat.

Egy megalkuváson alapuló, saját kicsiny hitünket tükröző helyzet nem tud minket tovább lendíteni a sorsunkban.

Csak az újra értékelés, elengedés és cselekvés tud tovább sodorni. Minden más fájdalmas törést eredményez.

Mindennek a kulcsa a saját magunkba vetett hit milyensége.

Mennyire bízunk önmagunkban, mennyire látjuk az értékeink, mennyi támaszkodunk a Segítőinkre, akik jobban átlátják a helyzetünk, mint mi, benne élve.

Lehet itt azt kérdezitek, hogy hol a Segítő?

Több segítő is áll egy ember háta mögött. Gondolom, sokszor halljátok a kisördögöt, aki mást sem tesz, mint rá akar venni a kényelemre,a nem cselekvésre, a másra hárításra, a sértődésekre stb…

Ő mindig ott van. Egészen addig a pontig, amíg fülön nem fogjuk, és agyi gondolatokkal megállítjuk.

Én határozottan és némileg dühösen szoktam közölni „Na el lehet innen húzni. Nem érek rá”.

Ez után megerősítem magam, hogy „Éva képes vagy rá, ennél nehezebbet is megoldottál már”

És elgondolkodom a megoldáson. Tervet építek, amit lépésről lépésre számon kérek magamtól.

Van olyan nap, hogy nem sikerül semmi, a lelki fáradtság mindennél erősebb. Akkor nem is erőltetem, de azt sem engedem, hogy a fonalat elveszítsem. Valamit aznap is teszek, ha máshogy nem is, de tovább gondolom.

Rá kellett arra is jönnöm, hogy az a fajta lelki fáradtság, ami ólmos, nehéz, alig élek, olyan napokon jön, amikor azok a lélektársak, akikkel összefügg a sorsom éppen hátrafelé haladnak, ellenállnak, vagy kényszeres függőségbe keverednek. Olyankor az erők átcsoportosulnak, hogy visszatérítsék az eltévelyedőt.

A mai nap leválnak azok is, akik képtelenek voltak visszatérni az Útra, amely Istenhez vezet. Sok időt kaptunk arra, hogy feltérképezzük önmagunk hibáit és értékeit.

Ég és Föld, és az ő gyermekeik, ma harmonizálódnak. Ez ránk nézve nagyrészt békét jelent.

Oldások, megértések, új ötletek.

Visszatérés a Forráshoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tíz =