2016.06.23.

Vegyük úgy, hogy ez a hét nem számít a valóság szintjén, a háttérben állítódnak erőviszonyok.

De ettől még a cselekvés fontos, hisz bőven van behozni valónk.

Sok olyan játszma játssza magát újra más és más formában, amelynek ok forrása a gyökereknél található. Fajok, akik saját otthonukban léteznek ebben a világban. Betolakodók, gyarmatosítók, menekültek akik később érkeztek és átformáltak részeket a maguk igényeinek megfelelően.

Az erőviszonyok állítódnak vissza, aszerint, hogy a létezés Terve hová is szánta őket.

Sok módon játszhatóak le a játszmák.

Ezért vannak az olimpiák, ezért vannak a sport játékok. És ezért vannak a háborúk.

Minden sport más és más színteret, élethelyzetet tükröz.

Az úszás a ritmust mutatja, ahogy egy nép behelyezkedik a többiek közé. Férfi vagy nő képviseli? Mit is tesz bele? Kitartást, türelmet. És kell, hogy legyen háttere, hogy mindezt meg tudja tenni.

A futás ritmusa, ahogy „behozom a lemaradásom a karmikus körökben”. Aki sokat vállal a lemaradások behozásából, ő fut. Itt a láb mozgása a fontos, ahogy a gerinc idegpályáit stimulálja. A gyökerektől emeli fel az energiát.

És a csapatjátékok, az emberiség közös játszmái.

A labdával való lábjáték az emberiség legrégibb csapatjátéka. Volt, amikor eldöntötte élet, halál sorsát.

Csak az tudott nyerni, ahol a csapat EGY-ként mozdult.

Ahol EGY-ként tudtak játszani, ott már létrejött a Csapat.

Ahol Csapatszellem létezik, ott elnyerhetik méltó helyüket az Egészben.

Az emberben ott él még beleívódva a gladiátor játékok emlékezete.

Az olimpia emlékezete.

Ott él erősen a foci elődjének emlékezete, ahol a játékokon eldőlt népek sorsa. A vesztes csapat halálba ment.

Nem háborúval irtották ki a népeket, hanem játékokon dőlt el, hogy milyen helyet foglalnak el a továbbiakban a többiek között. Rabszolgák lesznek, vagy vezetők.

Ahhoz, hogy nyerni tudjanak, kell a támogatás, az önbizalom, a felkészültségre elég idő, és az hogy EGY aggyal gondolkodjanak a játék idején. Tartsák egymás hátát, és mindenki olyan helyen játsszon, ahol saját képességeivel tud tökéletesen illeszkedni az egészbe.

Ezt tanuljuk most.

És ezt látjuk a világbajnokságon.

Minden kint játszódik a szemünk előtt, ha eszerint nézzük. Ez az év nyilvánvalóvá tesz mindent.

Amúgy is érdemes a lábunkra figyelni, és annak állapotára.

A gyökerekhez kapcsolódunk ismét, más módon, mint eddig tettük. Ezt a lábunk helyzete mutatja. A cipőnk minőségére ügyeljünk, hogy tartást adjon lábunknak.

A vérkeringésre figyeljünk a lábunkban.

 

 

2016.06.23.” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nagyon köszönöm! Most elindultam azért fizikai okkeresés irányban is, megnézte pár doki, de a lényeg úgyis a mögöttes ok. Ha ülök, fekszem fáj, úgyhogy pihenés csak gyógyszerrel megy, egyébként a járkálás segít, tiszta vicc.. Remélem te is jobban vagy azóta, gyógyulj meg!

  1. Nehéz nap volt tegnap. Minden kijött fizikailag, ami kijöhetett. Pihenj és gyógyítsad magad.
   Hát én is tudnék mesélni 🙂
   Az idegpályák a nem látható szféra, a légtér, a szellemi erők hatása. A csontok pedig az őseink öröksége.

 2. Sziasztok,

  Nagyon köszönöm a válaszokat, egy nagyon erős ellenállás feljött bennem megint, miközben vígan fetrengtem, de ez egy tudott ellenállás, amivel nem tudom mit kezdjek 🙂
  A nem tudottakra még megpróbálok ránézni, bár lehet hogy nem kell tovább keresni.
  Pókokkal az elmúlt években átalakítottam a viszonyomat, mostanra a távolságtartó jóismerősi viszony váltotta fel a fóbiát. A többi rovar viszont mostanában szó szerint hallgat rám, 10 cm-es éjszakai lepke a kérésemre azonnal felmászott a kezemre és kijött velem az erkélyre, mások az utasítás alapján találnak ki az ajtón, tegnap meg frászt kaptam este, mert valami birizgálta a vállamat mosogatás közben, és ahogy odanéztem, egy óriás zöld szöcske üldögélt a vállamon, valószínűleg mar hosszú ideje, amióta bejöttem a házba 😉 utána elrepült, de amikor megkértem, visszamászott a kezemre és kijött az erkélyre ő is 🙂 az öngyilkos ruhamolyokról nem beszélve. Szóval valami fura bogarász lettem, bezzeg a macskák nem hallgatnak rám.
  Éjszaka meg jött egy sugallat, rájöttem h a pókméregben ott a pók ereje, és megpróbáltam átalakítani és beépíteni. Sajnos csak a lábaimra koncentráltam, azok most nagyjából helyrejöttek, a derekam viszont piszkosul fáj, de összességében sokkal jobb a helyzet. A végén még horgolni is megtanulok, ha működik a pókerő 😉

 3. Kedves Vera!
  Szerintem túlságosan pörögsz, le kellene egy kicsit állnod, vagy ülnöd, és végiggondolni dolgokat, nem tudom, mit, az Te tudod. Lehet, hogy valamilyen élethelyzeted el van mérgesedve, és rendezned kell, az is lehet, hogy csak vissza kell lépned egy helyzetből. A lényeg, szerintem, hogy most a passzivitással arathaszt győzelmet. 🙂

 4. Érdekes időzítéssel egy pókcsípés ráhúzódott a gerincemre (pici piros foltból napok alatt 40 cmes piros terület lett), és a derekam, csípőm, lábaim végig pokolian fájnak, begyulladt az egész mindenség, idegek, izmok a méregtől. Ez mit jelenthet vajon, mit kéne észrevennem?

  1. Ha nagyon kiakarjuk bontani a problémát, akkor érdemes a póknál kezdeni. Sokakban vált páikot, vagy undort. Ezért tudni lehet, hogy komoly szerepük van. A pók mint hálószövő, amely csapdába ejti pl. a pillangót.
   A sors hálója, amely az emberi tudatot csapdába ejti. Az idő és tér hálója, amelyben játszuk a sorsjátékot, ahonnan kiszabadulni csak egy módon lehet. Ez bizony a lélek szabadságát erősen korlátozza.
   A pókméregre készlt egy jó film, a Pókember. Megváltoztat.
   Vera, ahogy te reagáltál a pókméregre, az jelzi, hogy közöd van a sorsszövő entitásokhoz. Megjelent benned egy hatalmas ellenállás, ami begyullassztotta az idegpályákat.
   Gondold át, hogy mi benned az ellenállás, és sorsod melyik területe felé. Kétségtelenül egy döntés, ahogy Mónika írta. Másfelöl tudnod kell, hogy képes vagy hatni erősen mások sorsára. És ez a kett összefügg.
   Hisz amit saját sorsunkban megoldunk, az az erősségünk, amit tovább kell adnunk az Egész felé.
   Gondold át, hogy lelked szabadságát és a sorsod korlátait hol nem tudod összehozni. Mi az a terület, ahol dacolsz és lázadsz. Ott kellene fordulnod. A gyulladás nagy tűzzel jár. Kiégeti az örökségbe kapott programokat. Gerinc és az idegpálya pont erre utal. Ahol elakadtál, ott a tűz megteszi a magáét. Beszélgess a testeddel. 1996-ban amikor igen nagy energia szabadult fel, a testem épp hogy túlélte. De túléltem és erősebbé tett. Elötte nagyon ellenálltam már minden “nem normális” történetnek. Be akartam minden áron illeszkedni a külvilágba. Ahogy átment rajtam, utánna sok évbe került a testem rendezni. De sikerült. Ezt azért mondom el, hogy tudd, igazából rajtad múlik, hogy ez a méreg milyen gyorsan szívódik fel. Pihenj, hagyd magad, és ne agyalj. Törődj sokat a testeddel, bezélgess vele. És tudd, mindez azért jött, hogy folgyorsítson folyamatokat. Remélem gyoran átmegy rajtad. Erős csaj vagy 🙂 Évi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizenegy =